Här är du:  Startsida » Om biblioteken » Bibliotek R-Ö » Umeå stadsbibliotek » Länken
Start för innehållBild på kommunlogotypen.

Länken

Länken är ett rum med många möjligheter! Det är särskilt anpassat för personer med funktionshinder. Där finns bland annat datorer utrustade med hård- och mjukvara för dem som behöver extra hjälp.

Länken ligger en trappa upp, nära hissen. Den särskilt anpassade utrustningen kan bland annat användas till att skriva, redigera, läsa, och skriva ut en text, scanna in ett redan skrivet dokument och få det uppläst (eller med förstorad text själv kunna läsa det) söka i bibliotekets katalog och surfa på Internet.
 
Datorerna är utrustade med både hård- och mjukvara för de som behöver extra hjälp. Det finns bland annat program för rättstavning, förstoringsprogram (både med och utan talstöd), program för att omvandla texten till blindskrift och tal, och flera olika ordböcker på många språk.
 
I Länken finns också möjlighet att läsa talböcker i ett digitalt format på en cd-rom skiva kallad DAISY i särskilda spelare, eller om man har installerat ett DAISY-program på datorn, via datorns högtalare. Talbokslån riktar sig till personer som av en eller annan anledning ej kan tillgodogöra sig vanligt skriftligt material. Det gäller personer som har synsvårigheter, dyslexi, eller något annat funktionshinder.
 
Länken är öppen för de som har ett funktionshinder. Samma kriterier gäller som vid lån av talböcker.

Sökfilter
Sökparametrar
 
Senast ändrad: 2012-01-20 | Minabibliotek | Kontakt